Yoga i naturen

Krysning av kulturer

Norge er viden kjent for sin vakre natur. Fra skjærgårdene helt i sør til vårt vakre Svalbard så langt Norges land rekker, så tiltrekker vi oss turister fra viden hvert eneste år. Det er noe helt spesielt med den norske naturen. På mange måter setter den en helt spesiell ro inn i sjela vår, så vi kan nyte avslapningen. Akkurat det trenger vi i et samfunn hvor vi nærmest ikke gjør annet enn å stresse. Som et resultat blir vi syke oftere, både mentalt og fysisk, og vi sliter med å prestere på vårt beste. En av løsningene på dette i en årrekke har vært å delta på yoga. Dette er en aktivitet som har kommet inn med mangfoldet vårt. Hva skjer når vi derimot krysser to kulturer, når turer i skog og mark møter yoga og spirituelle opplevelser?

Yoga i skog og mark

Yoga var i all sin opprinnelse et kompliment til en spirituell opplevelse med Øst-Asiatiske guder. Allikevel adopterte vi i det vestlige samfunnet denne disiplinen uten skam. Her i nord har yoga både blitt en form for trening, avslapning og for noen også en spirituell kobling. Ordet yoga betyr forøvrig tilslutning på norsk. Dette refererer til hvordan en ved yoga tilslutter seg en spirituell atmosfære. Det er nettopp dette vi søker så desperat å kunne gjøre, fordi vi hater hvordan livene våre er i den stressende hverdagen. Akkurat som da vi gikk på tur i skog og mark for å unnslippe den stressende hverdagen før i tiden, så velger vi nå yoga som utvei. Et spennende alternativ hadde derimot vært en kombinasjon av de to. Hva med å ta med seg kroppen og sinnet ut i naturen for en rolig og givende yogaøkt. Du vet ikke hva som kan komme ut av den. Kanskje får du fjernet all stress med denne nye ideen.

Som skapt for hverandre

Natur er det som står oss nærmest og gir oss mest ro. Samtidig er yoga den nye trenden i samfunnet. Derfor er en kombinasjon en helt herlig ide. Men hvordan ville dette egentlig sett ut i praksis? Yoga i naturen kan utøves i alt fra gapahuker i skogen til toppen av fjellet. Finn det stedet du finner roen i naturen. Du trenger ikke nødvendigvis å gjøre de mest kompliserte øvelser. Enkelte ganger kan det å sitte og puste inn den friske lufta mens du lar tankene gli over på noe annet være nok. Ta med deg et par venner eller familie om du ønsker, eller dra alene for en mer personlig opplevelse. Det er på tide å koble seg opp mot moder jord, og nettopp det kan du gjøre med yoga. Norsk natur og yoga er som skapt for hverandre, og dette kan virkelig bli en av trendene som tar av fremover.