Et par spennende yoga-disipliner

Yoga er en meget spennende aktivitet som har tatt Norge med storm over de siste årene. Med inntog av et stort mangfold i samfunnet, så har vi også sett mange forskjellige disipliner av yoga dukke opp her til lands. Siden yoga er en så spennende aktivitet, så er det vanskelig å sette fingeren på akkurat hvilke disipliner det er som fortjener hedersplass. Allikevel er det i hvert fall to disipliner som skiller seg meget positivt ut her til lands. Ashtanga og Bikram er begge disipliner som har blitt populære i moderne tid, men som besitter en spennende historie. Dette er to yoga-disipliner du absolutt vil elske.

Ashtanga yoga under lupen

Ashtanga yoga er kanskje en av de mest spennende formene for yoga. Der vi til en viss grad vet hvor de fleste disiplinene stammer fra, så er Ashtanga et mysteriet uten like. Dens på mange måter grunnlegger Pattabhi Jois hevdet at han hadde fått retningslinjene av Sri Krishnamcharya. Han hevdet igjen å ha funnet disiplinen i en bok. Da boken derimot ble spist opp av maur, så har en ikke lenger bevis for dette. Disiplinen, som består av en rekke kompliserte øvelser så vel som mye pusteøvelser, er derimot populær blant de moderne yoga-elskerne, og her hjemme er den en favoritt.

Bikram yoga er det nye

Enda mer populær er derimot Bikram yoga. Denne stilen blomstret opp på 70-tallet og er i dag blant de mest anerkjente her til lands. Disiplinen består av 90 minutter med 26 forskjellige øvelser. Historisk har denne typen yoga vært uten de helt store forandringene, men læremesterne oppfordres til å endre deler av disiplinen til sin stil. Det har ført til god variasjon for de som deltar i øvelsene. Bikram er uten tvil en type yoga som det er greit å starte med, og du vil garantert like denne disiplinen.