Bli enda bedre på yoga

Yoga gir oss så utrolig mye, og mennesker som praktiserer det kan skrive under på hvor mye dette havet av måter å strekke kroppen på faktisk har hjulpet dem på både fysiske, psykisk og sjelelige plan. Mange ønsker å mestre yogakunsten, men opplever det som noe problematisk. Er du av typen som sliter med å få det til under timer med instruktører, finnes det tiltak du kan gjøre hjemme. La oss se på noen tips som kan hjelpe deg i rett retning.

Du kan bli en flinkere utøver selv utenom yogatimene, og det kan være en idé å lære mer som yogaen og dens filosofi. Se noen demonstrasjonsvideoer, og les deg opp på hvordan de ulike stillingene påvirker kropp og sinn. Følg også med på hvordan du puster i løpet av dagen. Vær bevisst på din egen inn- og utånding gjennom dagen, og prøv å vedlikeholde en rolig puls selv i stressende øyeblikk.

Gjør forberedelser før timen starter

Det er fullt lov å meditere før timen begynner for å unngå å møte opp med et hode overfylt av tanker, og du kan like gjerne la mobiltelefonen ligge. Å være forberedt til yoga gjør det lettere å klare det instruktøren har i gjære. Nøl ikke med å ta kontakt med instruktøren for spørsmål og råd, enten før eller etter timen. I en stor klasse er det vanskelig for instruktør å gi individuell oppfølging, og da gjelder det å selv ta kontakt.

Pass på hva du spiser

Når du har en aktivitet som yoga i timeplanen din, bør du tilpasse spisevanene dine. Skal du f.eks. til time rett etter jobb, må du sørge for å få deg noe mat som er rikt på karbohydrater, proteiner og sunt fett, én til to timer før timen begynner. Enkelte yogalærere anbefaler havresnacks, gresk yoghurt og valnøtter. Rekker du ikke spise innen rett før timen begynner, kan du med fordel velge noe lettfordøyelig med naturlig sukker, sunt fett og proteiner.